NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR I SALMON GROUP

Styret er stolt over å kunne presentere Jan Olav Langeland som ny administrerende direktør i Salmon Group.

Pressemelding 2020-03-31

Styret i Salmon Group har ansatt Jan Olav Langeland som ny administrerende direktør for nettverket. Han har bred ledererfaring og har blant annet vært markedssjef hos EWOS.

Styret er stolt over å kunne presentere Jan Olav Langeland som ny administrerende direktør i Salmon Group. Langeland har erfaring fra både nasjonalt- og internasjonalt arbeid innen ledelse, salg, markedsføring og merkevarebygging. I tillegg har han jobbet med næringspolitiske rammebetingelser på alle politiske og administrative nivå.

Blant merkevarene Langeland har jobbet med er Kavli, Synnøve Finden, Altibox og BKK. Han har også vært Markedssjef hos fôrprodusenten EWOS. I dag leder Langeland arbeidsmarkedsbedriften Grønneviken AS, et selskap med 140 ansatte.

«Jan Olav Langeland har god bredde i sin lederbakgrunn, noe som gjør ham skikket til å tenke helhetlig, og passe på at Salmon Group fortsetter å være oppdatert og i front. Vi skal være med på å sette agenda for næringen også fremover», sier Tom Jarle Bjørkly, styreleder i Salmon Group.

Jan Olav Langeland får gode skussmål som en relasjonsbygger med gode evner til å støtte og motiverer sine medarbeidere.

«Jeg er en operativ leder, som trives både i dress og kjeledress, og jeg ser frem til å være med på å løfte både de kommersielle og næringspolitiske interessene til Salmon Group sine eiere. I tillegg til konkurransedyktig og bærekraftig fôr, samt gode priser på rogn og vaksiner, må vi sikre rammebetingelser som gjør at vi kan opprettholde en struktur med rom for de lokale pionerbedriftene i næringen. Dette er andre og tredje generasjons oppdrettere som virkelig brenner for det de holder på med. Vi trenger denne typen næringsliv i Norge; solide produsenter av kvalitetsmat som gir fremtidsrettede arbeidsplasser i distriktene», sier Jan Olav Langeland.

Salmon Group nettverket har de siste tre årene hatt en sterk utvikling, under ledelse av Anne-Kristine Øen.

«Anne slutter i Salmon Group for å bli Norges Sjømatråds Fiskeriutsending til USA. Vi er svært godt fornøyde med arbeidet hun har gjort for oss, og er sikre på at Jan Olav Langeland har de kvalitetene som skal til for å løfte arbeidet videre til aksjonærenes beste», sier Bjørkly.

Den nye administrerende direktøren tiltrer 1. august 2020.

SE FLERE NYHETER