Salmon Group og Rethink Food inngår blågrønt samarbeid!
Både fisk og kjøtt er mat. Det er på høy tid å se blå og grønn sektor i sammenheng. Derfor inngår Salmon Group og Rethink Food en samarbeidsavtale.
![](https://salmongroup.no/wp-content/uploads/2023/10/bilde-20231012-125018-3fff6cb1-1280x960.jpeg)
Gjøre hverandre bedre
Skal vi produsere nok, sunn og trygg mat må blå og grønn sektor lære av hverandre og utnytte hverandres sterke sider.
– Både blå og grønn sektor er to matproduserende næringer som begge sitter på høy kompetanse og råvarer i verdensklasse. Skal vi utnytte potensiale i begge næringene må vi jobbe sammen, sier administrerende direktør i Salmon Group, Jan Olav Langeland, om samarbeidet.
Det må lønne seg å gjøre endringer for bedre matproduksjon
Kravene fra både forbrukere og myndigheter for å drive god matproduksjon blir stadig strengere. Begge næringer opplever press på klima og dyrevelferd.
– Det er behov for å utvikle nye produksjonsmetoder i produksjonen av mat og stimulere til å utvikle og ta i bruk ny teknologi. Begge sektorer sliter med at det ikke lønner seg å ta i bruk ny teknologi og nye produksjonsmetoder. Dette vil vi jobbe for å endre, sier partner i Rethink Food, Ola Hedstein.
Begge næringer har gode matprodukter som er attraktivt på det internasjonale markedet. Der har blå sektor kommet et stykke lenger enn grønn sektor.
– For både å utvikle produksjonen og utnytte mulighetene i eksportmarkedet så er samarbeid nøkkelen til suksess, sier Hedstein.
Ønsker å skape positiv endring
Samarbeidet starter i oktober og begge parter har store forventninger om å skape positive endringer.
– Vi opplever at Rethink Food tenker nytt og har et verdigrunnlag som inspirerer og utfordrer, sier Langeland.
Partnerne i Rethink Food har over lang tid fulgt med på Salmon Group og har hatt de øverst på ønskelista som en samarbeidspartner på blå side.
– Vi mener Salmon Group er en spydspiss i havbrukssektoren. De er troverdige i arbeidet med å skape bedre produksjonsmetoder fra havbrukssiden, avslutter Hedstein.