Søk i arkivet

Aktuelt

YoungFish på Nesfossen for å lære om avl

Nesfossen1 YoungFish Vest, Nesfossen Smolt og SalmoBreed (Benchmark Holdings Plc) inviterte til møte på Nesfossen Smolt 12. november, der avl, genetikk og smolt var tema.

YoungFish sitt regionlag i vest er no vel på plass, og turen til Nesfossen var eit tilbod for 50 interesserte for å lære om settefisken og forskinga bak. I invitasjonen heitte det:

I følge Nofima er avlsprogrammene for den atlantiske laksen, som oppdrettes i Norge, trolig de mest avanserte i verden. Gjennom avl kan man dyrke frem egenskaper som økt tilvekst, parasitt- og sykdomsresistens, god produktkvalitet og sen kjønnsmodning. Dette gjør fisken mer robust, som er spesielt viktig i den mest kritiske fasen av dens liv, nemlig smolt-fasen.

Rune Stigum Olsen, Strategic Manager i Nordics Benchmark Animal Health, tok seg av det faglege på samlinga, saman med dei Nesfossen sine eigne kapasitetar, Øyvind Holsen (salsansvarleg), Børge Isdal (driftsleiar) og Ronald Marøy (dagleg leiar).

Tekst: Øyvind Kråkås/YoungFish      Foto: Elise Årdal 

Nesfossen4

Nesfossen5Nesfossen6Nesfossen2