Søk i arkivet

Aktuelt

Ullevålseter fremdeles med solid ledelse i sammendraget

Pål Anders Ulevålseter 4Pål Anders Ullevålseter ble nummer 2 på dagens 8. etappe av Africa Race. Fartsetappen gikk i en sløyfe fra Azougui til Atar og var på 358 kilometer, Pål Anders kun slått av østerrikeren Robert Theuretzbacher med 1 minutt og 49 sekunder. Ørsterikeren startet 2 minutter bak Pål Anders på dagens etappe og selv om Pål Anders kom først i mål var det altså ikke nok til å ta etappeseier.

Pål Anders er fremdeles over 2 timer foran Theuretzbacher i sammendraget, og har fremdeles en solid ledelse når det gjenstår 3 etapper.

– Det var en knallhard etappe idag, langt verre enn gårsdagens etappe. Theurentzbacher tok meg tidlig igjen og har fulgt meg tett i hele dag. Selv når jeg satt meg fast i sanden og måtte spa meg opp ventet han på meg. Østerikeren har inrømmet at han ikke er så stødig på navigasjonen. Det er helt greit for meg siden jeg leder med så mye som jeg gjør.

Flere sliter med navigasjon under det krevende løpet, 3 førere kom inn idag tidlig og 10 biler fullførste ikke på gårsdagens etappe.

Etappe 9

Morgendagens fartsetappe strekker seg fra Azougui til Akjoujt og er på 367 kilometer. Det blir nok en dag med utfordrene navigasjon, sandyner, og mye vegetasjon innimellom.

– I morgen starter jeg 2 minutter bak Østerikeren, jeg skal ta han igjen men legge meg bak han og vente på at han gjør feil.

Søndag kjøres siste etappe av Africa Race, som er løpets 11 etappe.

Tekst: Mette Solli         Foto: Alain Rossignol