Søk i arkivet

Aktuelt

SPRELSK 90-ÅRING – og ditto gjester

_MG_6207Høye hopp, treffsikre bueskyttere, brede smil og godlukt fra laksegrillen da Sekkingstad as inviterte til Åpen dag på lørdag 28.september.

Flere hundre mennesker koste seg i timevis da fabrikken på Skaganeset inviterte til feiring av godt naboskap og langvarig samarbeid. Både bygdefolk og tilreisende hadde det moro med fiskedam, pil og bueskyting, øksekast, hoppeslott og sumobryting innimellom omvising på fabrikken, en kikk på Biomega-produksjonen i nabobygget, besøk på brønnbåten Seigrunn og en runde på merdene utenfor kaien, der fisken spreller og bykser.

Sprelske var også Sotras egen Norgesberømte dansetrupp Absence Crew, som sammen med danseskole-elever fra Sotra Turn og Viking IL, gav publikum et par energiske oppvisninger, et godt bevis på hva man kan oppnå med et sunt kosthold (og en god del trening).

Som Konrad Sekkingstad sa i sin velkomst; Sikkerhet og sunnhet er viktig for oss. Lørdagens gaver og mattilbud til gjestene var i tråd med dette. Utstyrt med nye reflekser og drikkeflasker kunne alle forsyne seg av grillet laks og Venneby-fiskekaker, med en god salat attåt.

Med 500 kroner i startkapital, startet bestefaren til de to nåværende eierne Bård og Konrad Sekkingstad bedriften i 1923. Han begynte med kjøp og salg av hummer, gjennom 90 år med hardt arbeid og dedikert livsstil har bedriften utviklet seg og vokst kraftig. Sekkingstad as er i dag «handelsreisende i fisk», kjernedriften er slakting og salg av laks og ørret til kunder over hele verden og omsetningen er i milliardklassen.

Feiringen av bedriftens 90 årsjubileum gikk over to dager. Fredag 27.september ble leverandører og kunder invitert på festmiddag og Åge Aleksandersen-konsert i by’n. Lørdagskvelden var det fest og dans for 200 inviterte i partyteltet på fabrikkområdet. Etter god mat fra Glesvær kafe og en flott minikonsert med Ørjan Vatne & Svein Netland, spilte Good Reason opp til dans, og gjestene viste at de alle representerte samme sprelske og positive holdning som jubilanten, til langt uti de små timer.

Tekst: Mona Vindenes

Sjå bilete frå Sekkingstad si jubileumshelg

Les og:

Marknadsleddet er avgjerande for lokalt eigarskap