Søk i arkivet

Aktuelt

Set sushi på menyen etter kokkekurs

Aroma CafeDå Sjømatrådet lyste ut konkurranse på facebook med eit sushikurs som premie, melde Solveig Willis på partikollega og kafèdrivar Karianne Torvanger. Tysdag kveld innkasserte ho premien, med besøk av kokkelandslagets kaptein Jostein Medhus.

Karianne Torvanger driv Aroma Cafè i Florø, og i påmeldinga til konkurransen sto det at om ho vann kurset, skulle ho setje sushi på lunsjmenyen. -Eg står ved lovnaden om at det blir sushi på lunsjmenyen på fredag. Vi skal øve intenst fram til då, og tipsa vi har fått her er mange og gode, seier Torvanger til avisa Firdaposten.

Fermentert kål, sjøgras, ingefær, krabbesalsa, kveite, friske grønsaker, frukt og laks var ingrediensane i kurset til meisterkokken.

-Ikkje ver redde for å eksperimentere. Om ikkje resultatet ser perfekt ut første gongen, så smakar det garantert godt. Og ikkje minst er det sunt, forsikra kokke-kapteinen.

Få sushi-tips på Godfisk.no

Tekst: Øyvind Kråkås/Firdaposten