Søk i arkivet

Aktuelt

Pengar til kommunane frå nye konsesjonar

Ola og LisbethI framlegget til statsbudsjett vil regjeringa la pengane frå den nye konsesjonstildelinga gå rett til kommunane.

“Regjeringen foreslår i statsbudsjettet at en andel av vederlaget fra tildelingen av 45 laksetillatelser i 2013 skal tilfalle kommunene. Samtidig ønsker vi å utrede arealavgift til fordel for kommunene”, seier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i ei pressemelding måndag.

-I sjømatmeldingen varslet vi at kommunene for fremtiden skulle få en andel av vederlaget ved tildeling av nye laksetillatelser. Regjeringa følger allerede nå i den pågående tildelingsrunden opp denne intensjonen. Det betyr at kommunene får den andelen av vederlaget (4 mill. kr pr. tillatelse) som det tidligere har vært kommunisert at skulle gå til fylkeskommunene”, seier Berg-Hansen.

Salmon Group er galde for at ein no vil la kommunane få direkte nytte av desse midlane, slik at lokalsamfunn som legge tilrette for oppdrettsaktivitet får nyte godt av dette.

Tekst: Øyvind Kråkås