Søk i arkivet

Aktuelt

Kveite frå Slantevika opna Fretheim Kulturpark

Visit SognefjordUnder lanseringa av reiselivssatsinga Visit Sognefjord og opninga av Fretheim Kulturpark i Flåm 19. august, serverte Jan Arne Brekke si eigenproduserte kveite frå Høyanger sørside.

Det var statsråd Liv Signe Navarsete som sto for den offisielle opninga, og dei ni deltakarkommunane i satsinga Visit Sognefjord stilte med kvar sin lokale spesialitet til festbordet. Kveita frå Slantevika i Høyanger fekk mykje ros frå dei frammøtte.

Jan Arne Brekke er bror til Salmon Group sin styreformann, Erik Osland. Medan Erik driv med aure- og lakseoppdrett i Sognefjorden, driv Jan Arne med kveite i eit landbasert anlegg. Selskapet hans heiter Sogn Aqua AS, og var også med då sjømatnæringa i Sogn og Fjordane hadde felles stand under arrangementet Åtgaum i Oslo i mai. Den gong som no fekk kveita mange nye tilhengarar.

Les og:Jan Arne Brekke

Samarbeider om landbasert postsmoltproduksjon

Stor åtgaum for laksen i solfylte Oslo

Besøk heimesidene til:

Sogn Aqua AS

Visit Sognefjord

Tekst: Øyvind Kråkås    Foto: Terje Søreide