Søk i arkivet

Aktuelt

Laksegåve skapte engasjement

Nils P. Støyva, Svanøylaksen og Rigmor AasrudDet vakte engasjement hos mange at fylkesleiar i Sogn og Fjordane Arbeidarpati, Nils P. Støyva, delte ut Svanøylaks i gåve til statsråd Rigmor Aasrud under fylkesårsmøtet i helga. På same møtet hadde Støyva rast over at saka om fjorddeponiet i Førdefjorden no er utsett.

– Det var ei glimrande ironisk handling, det er moro at Arbeidarpartiet legg vekt på det som blir produsert i området som kan bli råka av eit fjorddeponi, seier SV-ar og gruvemotstandar Ole Erik Thingnes frå Vevring til NRK Sogn og Fjordane.

Thingnes trur ikkje Ap har tenkt at gåva skulle vere ei ironisk gest:

– Nei, eg trur nok ikkje dei har tenkt på gruvesaka i det heile når dei har valt gåve til statsråden, eg trur knapt dei ser konflikten.

Også Venstre-politikar Halvor Halvorsen beit seg merke i ironien ved gåva:

– Her snakkar vi om oppdrettsanlegg som må få nye lokalitetar dersom det blir fjorddeponi. Laksen som Arbeidarpartiet gir som gåve kan bli historie dersom partiet får det som dei vil.

Partisekretær i Ap i Sogn og Fjordane, Monica Oppedal, var ikkje like oppteken av ironien bak gåveutdelinga:

– Vi er opptekne av å trekkje fram det som er positivt i Sogn og Fjordane, anten det er Moods of Norway eller laks frå Svanøy. Her har vi god og kortreist mat som er ei fin gåve til Aasrud.

Les heile saka på NRK Sogn og Fjordane

Tilrettelagt for Salmon Group: Øyvind Kråkås  Foto: Erlend Blaalid Oldeide/NRK