Søk i arkivet

Aktuelt

Sunn laks til søte sommardagar

Sommaren er tida for å nyte ein matbit utandørs, og enkle måltid på camping eller hytta. Uansett korleis du tilbringar sommaren, er laksen ein sikker ingrediens i dei late, varme dagane.

Laks på grillen er stadig meir populært. Der finst ei rekke spanande variantar å få kjøpt i butikkane, eller ein kan lage sine eigne med tilgang på ein fersk og flott laksefilet.

Rå laks er det heitaste du kan ete for tida! Sushitrenden brer om seg, og stadig fleire vågar seg inn i denne tradisjonsrike japanske matkulturen også på eige kjøken. Pass på at fisken er fersk og god for denne typen bruk. Kjøp fersk laksefilet i fiskedisken eller vakumpakka produkt av beste kvalitet.

Kald, avkokt laks er ein klassikar som stadig gledar svoltne nordmenn. Dette er fabelaktig kost på varme dagar, og med det rette garnityret kan den serverast i bryllaup som til kvardags. Velsmakande og fleksibel mat, la fisken stå i krafta og et nett når det passar deg!

Røykelaks er godt til alle slags rettar. Som pålegg, til middag eller rett og slett som snacks. I butikkane får du røykt fisk med Salmon Group-kvalitet. Sotra Seafood, Norgesmeister i Røykelaks 2011, leverar til fleire av dei store daglegvarekjedane. Den flotte laksen frå Svanøy Røykeri blir seld i utvalde butikkar, eller du kan bestille på nett: Svanøy Røykeri sin nettbutikk

Finn gode oppskrifter på laks og aure på http://www.godfisk.no/

Tekst: Øyvind Kråkås