Søk i arkivet

Aktuelt

Himmel & Hav for ei helg!

Komande helg er det duka for storhelg i Flora; musikkfest, Sildebord og Laksens Dag i Florø, sogespel på Kinn og teknologimøte på Svanøy. Dette er helga du ikkje må gå glipp av!

Kva blir den nære framtida sin havbruksteknologi? Det er spørsmålet vi stiller på Svanøy Hjortesenter fredag. Det vert fjernstyring av oppdrettsflåter, permaskjørt mot lus, produksjon i lukka anlegg og andre teknologiske framtidstankar. Lunsj basert på lokale råvarer; laks og hjort. Irland sitt mest populære band for tida, The High Kings, spelar opp til god fredagssteming før vi returnerar til Florø og det tradisjonsrike sildebordet.

Laurdag er det Laksens Dag! Ordførar i Flora, Bengt Solheim-Olsen, opnar festen. Frode Aga lagar mat og moro. Lokale kjendisar byr på knivskarpe kokkekampar, Aga og Kim Solheim held si hand over ståket. Røde Kors har totalansvaret for grilling av laks, levert av Marine Harvest sitt slakteri på Eggesbøneset og gjort beinfri og marinert på Svanøy. EWOS sin Harald Engevik er lokal Røde Kors sjef og grillmeister. Høve til ein sunn, sommarleg og billeg middag til heile familien.

Utdelinga av Årets Gladlaks er ny. Ein jury kårar ein vinnar blant innkomne forslag, kriteriet er at vinnaren har gjort Sogn og Fjordane til eit kjekt fylke å bu i. Den verdige vinnaren får ein kunstpremie til ein verdi på om lag 10.000 kroner.

I gata vert det Alvis veteranbil-parade, og The High Kings spelar gratis for alle frammøtte. Ein sjanse til ei stor kulturoppleving, spandert av laksenæringa. Kan du ikkje få nok av irsk musikk? Få med deg High Kings og The Young Folk på Haavebua fredag, The Young Folk og Death By Unga Bunga på laurdag. Florø Rockeklubb arrangerar, fiskehandlarane Per Vidar Ottesen og Tor Hjalte har hand om det heile.

Sogespelet på Kinn har båtruter til og frå Florø både laurdag og sundag. Bjarte Hjelmeland og Agnete Haaland toppar laget. Vil du vere med på denne moroa? Ver om deg, hotella fyllast, pågangen har vore enorm.

Les programmet for helga digitalt HER

Tekst: Øyvind Kråkås