Søk i arkivet

Aktuelt

Lyst at borna skal bli meir glade i fisk?

Norges Sjømatråd er ein av støttespelarane til Laksens Dag 2012. Sjømatrådet jobbar for matglede verda rundt, deriblant hos norske barnehageborn.

Prosjektet Fiskesprell har vorte eit populært tiltak. Tusenvis av vaksne og born har hatt glede av å smake nye og spanande fiskerettar ved sin skule elller barnehage. På sjømatrådet sine heimesider seier prosjektleiar Lisbeth Bjørvig Hansen:

– Barn i barnehagealder får omtrent 60 prosent av måltidene i løpet av uka i barnehagen. Barnehagen er derfor en god arena for å gjøre barn kjent med fristende og sunne sjømatretter. Fiskesprell ønsker også å involvere foreldrene, og vil la dem oppleve at barn synes at fisk smaker godt når den tilberedes slik barn liker den.

Interessert i å vite meir om prosjektet? Sjå www.seafood.no