Søk i arkivet

Jens Stoltenberg og Trond Giske møtte næringa i Florø

Tirsdag kveld presenterte Statsminster Jens Stoltenberg, Næringsminister Trond Giske og Fylkesordførerkandidat i Sogn og Fjordane, Åshild Kjelsnes (AP), Arbeidarpartiet’s nye næringspolitiske program for Vestlandet i Florø.

Programmet som ble presentert er basert på næringssamråd med ulike næringer i dei fire vestlandsfylkene. Deltakerne på samråda som har vært i Sogn og Fjordane var invitert til presentasjonen og middag med statsministeren og næringsministeren. Det var 42 inviterte gjester på arrangementet, fra havbruksnæringa var Elin Tveit Sveen, Marø Havbruk AS, Gro Sveen, Svanøy Røykeri og Ole Eilersten, Slakteriet AS representert. I tillegg var Solveig Willis, leiar for Flora Arbeidarparti og tilsett i Salmon Group AS tilstedes.

Stasministeren tok seg god tid, og var rundt og snakket med alle gjestene. I Florø har det vært samråd om havbruk, olje og industri, der disse har vært blant deltakerne. Flere av innspela frå havbruksnæringa finner en igjen i det nye næringspolitiske programmet.

Dei tolv punktene i næringspolitisk programm kan du lese her: http://naeringsloft.no/-/bulletin/show/682873_naeringspolitisk-program-for-vestlandet

Tekst: Solveig Willis